tisdag 13 augusti 2013

Dag Öhrlund - Skriv din bok och sälj den

Dag Öhrlund - Skriv din bok och sälj den

Journalisten Dag Öhrlund, som bl a varit verksam som utrikeskorrspondent, berättar som sitt skrivande och hur han blivit författare. Han skriver deckare tillsammans med Dan Buthler och är en av medarbetarna i tidningen Skriva. http://tidningenskriva.se/

Skriv din bok och sälj den innehåller en rad intervjuer med olika författare som delar med sig av sina tips och berättar om sitt skrivande, både bestsellerförfattare och debutanter. Även förlagsrepresentanter, litterära agenter och bokhandlare ger sin syn på bokmarknaden.

Boken är inriktad på marknadsföring och säljande. Hur marknadsför man sin bok som författare? Vad ska man tänka på om man skriver kontrakt med ett bokförlag? Vilka författare jobbar de litterära agenterna med? Kan en bok utgiven på eget förlag bli framgångsrik?

Kärleken till det skrivna ordet genomsyrar boken, men det är ingen bok för den som vill gulla med sin egen kreativitet utan det är en bok för den som vill satsa, inte bara tid, utan kanske också pengar på sitt författarskap. Som kunskapskälla om bokbranchen är Öhrlunds bok ytterst informativ.

Varje år får de stora förlagen ca 10.000 debutantmanus som ska läsas. Var tredje svensk drömmer om att skriva en bok. Hur bär man sig åt för att få förlagen att lägga märke till ens egen bok?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar