tisdag 13 augusti 2013

Benny Rosenqvist och Ingrid Carlqvist - En resa i min själ

Benny Rosenqvist och Ingrid Carlqvist - En resa i min själ

Tillsammans med medförfattaren och journalisten Ingrid Carlqvist utforskar mediet Benny Rosenqvist sina tidigare liv och berättar hur han och Ingrid återfötts i olika skepnader genom tiderna. Japanska geishor blandas med Chicagos maffia, norska häxor som bränts på bål och grymma pirater i Karibien. Skildrandet är snarare privat än allmängiltigt.

Den som själv vill möta sina tidigare liv uppmanas att meditera över ämnet eller kontakta någon som behärskar hypnos.

I varje tidigare liv lär vi oss saker som vi tar med oss till nästa liv. Vi möter samma människor i olika gestalter liv efter liv.

En tvillingsjäl är inte samma sak som en själsfrände. Tvillingsjälen kan vara ett syskon, en nära vän eller en förälder. Syskonsjälar som gifter sig får ett dåligt sexliv. Själsfränden är den som ser oss som vi verkligen är. Det är inte säkert att vi kommer särskilt väl överens med vår själsfrände. Att möta en själsfrände kan vara en omtumlande upplevelse. Inför varje nytt liv väljer vi vilken tvillingsjäl och själsfrände vi ska möta i just det här livet.

Det är möjligt att vi har tidigare liv och att vi faktiskt återföds i nya kroppar. Samtidigt så har vi tillgång till ett överflöd av information, genom böcker, tidningar, spelfilmer och dokumentärer. Vi vet helt enkelt en hel del andra kulturer och historiska händelser. Att en del av dessa berör oss djupare än andra och kan sätta fantasin i rörelse känns inte precis osannolikt. Benny Rosenqvists bok lyckas inte övertyga mig om någonting annat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar